Капитански курсове

RYA Yachtmaster 200БТ

Капитанският курс Yachtmaster на британската кралска яхтена асоциация RYA е предназначен за напреднали капитани с опит, които искат да затвърдят теоретичните си знания и да се  подготвят за практическия изпит за сертификат Yachtmaster Coastal/Offshrore 200GT. Полезен е за всички капитани както и за всеки, който иска да работи професионално в световната яхтена индустрия.

Интерактивният мулти-медиен вариант на онлайн курсa (дистанционно обучение) улеснява усвояването на теоретичния материал чрез визуализацията на практически ситуации на море, примери и много упражнения след всеки модул. Предимството на дистанционното обучение е, че може да се учи когато намерите свободно време, където и да сте по света или в уюта на своя дом/яхта, усвоявайки материала със собствено темпо .. изисква се само компютър и интернет! 

Теоретичният капитански курс на Yachtmaster разглежда обстойно и навлиза в детайли при плаването в приливно-отливни води, изчисления за приливи и отливи в главни и второстепенни пристанища, изчисления и адаптиране на отклонения към курса, причинени от посоката и скоростта на морски течения, вятър, вълни или промяна в ландшафта. Всичко това подготвя кандидата за писмената част на практическия изпит на Yachtmaster - планирането на примерен маршрут и изчисления на курс при по-дълго дневно и нощно плаване в приливно-отливни води.

Обобщават се основните навигационни принципи и се разглеждат най-модерни методи и практики в електронната навигация, благодарение на специално разработен за курса електронен чартплотер.

Набляга се и на метеорологията, разчитане на прогнози за време и специфичната терминология използвана в тях, предвиждане на времето чрез наблюдаване и разчитане на барометър и други метеорологични условия.

След записване на курса получавате индивидуален код-достъп до интерактивния теоретичен материал, валиден за 6 месеца, както и пакет от учебни материали и карти за упражнения, нужни за тестовете и навигационните задачи. В цената се включва и асистенция по мейл или скайп с лицензиран RYA Yachtmaster shore-based Instructor, който ще ви помага при нужда.

 

 

 

Цена: 1000 лв.